Atkin sloep


Blankenberge: 12 november 2020

De laatste plank van de Atkins vintage sloep werd aangebracht.  De sloep ligt klaar voor de volgende fase.  Aanbrengen van de spanten en binnen afwerking.  Proficiat aan Johan en Frank DM en de andere leden die aan dit project meewerken.


Het plan van de Atkin sloep hing al een tijdje aan de tekenplank in de loods. Frank Demeester heeft het meegebracht uit Engeland waar hij samen met Johan Louwage twee sessies botenbouw heeft gevolgd. In september 2018, na het vaarseizoen, startte het project. 

Stap één: het omzetten van alle Engelse maten, duim, inch,…, naar cm en meter. Na één dag met de hulp van een rekenmachine en conversietabellen was de klus geklaard.

Stap twee: het bouwen en plaatsen van de voor en achtersteven, kielplank en spiegel.


De werkzaamheden vorderen goed. Maar door covid 19 heeft de bouw wat vertraging opgelopen.De Atkin sloep zal wellicht tijdens de havenfeesten 2021 te water worden gelaten.   

Het team, onder leiding van Frank Demeester kan binnen de Scute rekenen op het advies van Daniel Bossier (bouw B1 en loodskotter) en van Jan Vandamme. Ook blijft  Frank in contact met de Atkinswerf in Engeland hij informeert hen regelmatig over de stand van zaken.