Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Erfgoeddag 2023

23/04/2023 @ 10:00 am - 6:00 pm

U bent van harte welkom in de loods van de Scute. Graag geven wij alle uitleg over de realisaties van de vereniging en krijgt u ook een rondleiding in het Scutemuseum. Samen met u blikken wij terug op het rijke vissersverleden van de Stad Blankenberge

Erfgoeddag in samenwerking met de stad Blankenberge voor het evenement BLAZUIN begint parallel rond 10 uur.  Zie hieronder het programma:

Van 10:00 tot 18:00 uur

  • Doorlopend: Beestige demonstratie, van visvangst tot vis op je bord
   Op Erfgoeddag vertellen onze gidsen je graag over de oude technieken om te vissen en na de vangst de vis te bewaren. Wat gebeurde er verder met die gevangen vis?
   Ontdek interessante methodes van weleer voor het bewaren van vis zoals bijvoorbeeld het inleggen.
  • 14:30 tot 15:30: Zeewijven – TG Vagevuur
   Drie vrouwen van leer maken de Scuteloods onveilig. Zingend aan de piano, dansend op de tafels.  Met liederen en zeeverhalen over strijd, liefde en avontuur, maar ook teloorgang en het eindeloze zoeken naar rijkdom en roem. Ze blijven doorgaan tot de hele ruimte in zingen uitbarst om samen het leven, inclusief verdriet, afscheid en pijn uit volle borst te vieren.
   Geïnspireerd op het onvoorstelbare verhaal van twee vrouwelijke piraten, Mary Read en Anne Bonny, uit de 18e eeuw, vertelt TG Vagevuur over de strijd om erkenning voor ‘zeewijven’ in een ventenwereld.

Tijdens het optreden van de Zeewijven 14u30 tot 15u30 worden er geen rondleidingen gegeven.  Wie dan toekomt kan plaatsnemen voor de voorstelling in de loods.

Gegevens

Datum:
23/04/2023
Tijd:
10:00 am - 6:00 pm

Locatie

Blankenberge, Bevrijdingsplein 15
Bevrijdingsplein 15
Blankenberge, West-Vlaanderen 8370 België
+ Google Maps